Kreativitet og trafiksikring med børnefigurer

Rundt omkring i landsbysamfundene popper gode og kreative ideer op. De gode ideer viser initiativ, engagement og aktivitet, og det er noget, der er attraktivt for tilflyttere. I Højrup fik borgerne også en god idé, som kunne få folk, der kørte igennem byen til en ekstra gang at overveje både fart og landsbyen.

Ideen bag:

Advarslen ”Pas på os i trafikken” har fået en anden form i Højrup. Her har 30 børnefigurer nemlig indtaget Højrupvej. Figurerne skal fungere som trafiksikring og desuden gøre forbipasserende opmærksomme på, at Højrup er en driftig og kreativ by med masser af liv og mange børn og børnefamilier.

De 30 børnefigurer blev indviet med en ceremoni, hvor de fik deres egne CPR-numre støbt i beton. Herfra kunne familier, der bor langs Højrupvej, adoptere børnene, så de får et sted at stå på strækningen. Familierne fik også beviser med hjem.

Børnefigurerne skulle også pyntes, og derfor arrangerede initiativtagerne også en udsmykningsworkshop, hvor familierne kunne komme og udsmykke figuren sammen.

Det er lokale frivillige og Faaborg-Midtfyns Kommunes ”Slå i gang”-pulje, der har taget initiativ og sponsoreret projektet.

Jubii-faktor:

Der køres stærkt på landet, og nogle når måske knap nok at bemærke, at der ligger en landsby fyldt med liv og aktivitet. Med børnefigurerne gør Højrup opmærksom på dem selv og deres aktive landsbyliv med mange børnefamilier. Det er en god måde at få folk til at stoppe op og samtidig sikre den gode trafiksikkerhed. Det er godt landsbyinitiativ!