3D og Virtual Reality giver online rundvisning i Over Jerstal

De digitale muligheder bliver flere og flere, og dette gjorde Over Jerstal til deres fordel. Med nogle meget digitale ildsjæle og en støttende borgerforening, indkøbte landsbyen et 3D-kamera, som kunne optage 3D-optagelser af forskellige lokaliteter i landsbyen, fx deres smukke bypark.

Filmene, som optages, lægges på landsbyens hjemmeside, hvor besøgende kan opleve dem som Virtual Reality – som om de selv var der. Et spændende initiativ, som giver potentielle tilflyttere mulighed for at få en førstegangsoplevelse af byen, mens de sidder hjemme i stuerne.

Som en ekstra gimmick har frivillige i Over Jerstal opsat QR-koder i deres flotte bypark med links til naturfilm, der fortæller om de dyr og planter, som findes i området. Der er 11 koder i parken og kan både benyttes af byens borgere, besøgende og skoleklasser, der skal lære om den omkringliggende natur på en anderledes måde.

Jubii-faktor:

Over Jerstal har taget de digitale muligheder til sig og formår at bruge det i deres markedsføring af landsbyen og gøre den interaktiv. Det er en helt ny måde at vise byen frem på og giver et godt indtryk, hvis man som tilflytter overvejer at flytte til byen.

Med QR-koderne bliver en rundtur i byparken en oplevelse, og det skaber liv i gaderne. Samtidig viser det, at landsbyen vil noget – noget andet og sjovere for landsbyens borgere.